Babette Wagemakers & Inge Witjes

EVEN VOORSTELLEN

BABETTE WAGEMAKERS
&
INGE WITJES

 

Babette Wagemakers

Ik ben Babette Wagemakers geboren op 8 augustus 1979, ik woon samen met Marc, onze 2 zoons en onze labradoodle Roef in Doetinchem. ⁠ 

Naast dat ik samen met Inge ons bedrijf run, werk ik sinds 2005 ook 2 dagen als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. ⁠Hier begeleid ik mensen met diabetes, astma/copd, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Ik zie hier de negatieve effecten van een ongezonde leefstijl. 

Dit maakte ook dat ik meer wilde weten over voeding en dat ik de opleiding tot gewichtsconsulent ben gaan doen in 2008. Toen ik mijn diploma behaald heb ben ik mensen gaan begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Ooit was ik 30 kg zwaarder⁠
Expert in diëten, alles werkte, maar voor even. Alles wat er af ging, kwam er ook weer aan(+ een paar kilo extra)⁠
Tot ik er eind 2012 klaar mee was. Ik had mijn motivatie gevonden. Mijn 2 zoons. Als ik zo zwaar zou blijven, zou ik nooit met hen kunnen spelen.⁠
Ik had een doel, waarom ik wilde afvallen; “Volgend jaar zomer wil ik in mijn bikini op het strand met mijn zoons kunnen voetballen”. Door mezelf constant aan dat doel te herinneren lukte het mij om op een gezonde manier af te vallen.⁠
Ik ben gewoon normaal gaan eten en gaan bewegen. Ik hou niet van de sportschool, dus ik ben gaan wandelen. Door normaal te doen, zowel op het gebied van eten en bewegen, viel ik 30 kg af. En dat gewicht is er nu nog steeds af. ⁠
Ik kan weer heerlijk spelen en sporten met mijn kids, heb bergen energie en voel me heerlijk! Die bikini draag ik nog steeds niet, maar dat is meer een dingetje wat tussen mijn oren zit. ⁠

Ik weet veel van gezond eten, maar ben geen ster in koken en hou er niet van om lang in de keuken te staan. Maar ik heb van Inge inmiddels al wel heel veel geleerd, waardoor het mij lukt om in no time zelf een gezonde maaltijd kan koken zonder pakje of zakje.

Een hobby is koken (nog) niet van mij, maar wie weet ooit ;-). Mijn hobby’s zijn lezen, powerwalken, netflix series kijken en leuke dingen doen met met familie en vrienden.⁠

Ik ben Inge Witjes geboren op 12 december 1978, ik woon samen met onze twee kinderen en vriend en niet te vergeten onze Puck ( een eigenwijze boerenfox) in Doetinchem.⁠

Ik heb heel lang in de kraamzorg gewerkt, en heb een opleiding gevolgd voor gewichtsconsulent. Mensen te helpen bij het motiveren en begeleiden naar een gezonde leefstijl, daar krijg ik een enorme energie boost van!

Mijn passie voor voeding en koken gaat al een tijdje terug. Mijn passie is een doorgegeven passie. Mijn moeder kookte zolang ze het kon. Maar helaas door haar ongeneeslijke ziekte werd het koken steeds minder. Haar favoriete gerechten kwamen uit de Indische keuken. Mijn opa was geboren en getogen in Indonesië. Daar had mijn moeder haar kooktalent vandaan. 
Als je veel lekkere dingen kookt, let je niet altijd op wat je eet. Tenminste ik niet. Zien eten doet eten. ⁠Ik lust ook echt alles. Maar dat heeft een iets minder leuke reden. Mijn moeder hertrouwde met mijn stiefvader en van hem moest je alles eten wat er op je bord werd geschept. Hij bepaalde hoe lang je erover mocht doen. Dit heeft jaren later mijn hongergevoel verstoord. 

Door mijn scheiding kwam er steeds ieder jaar wat aan. ⁠Ik werd steeds minder fit, snel moe, en mijn bloeddruk was echt te hoog. ⁠Ik ging eten uit emotie.
Op aanraden van de huisarts ging ik koolhydraatarm eten. Dit beviel mij niet zo goed. Ik vind koken leuk, en het koolhydraatarm gaf mij weinig uitdaging in de keuken en op mijn bord. En daarbij, als ik voor iedereen een andere maaltijd moet koken ‘s avonds….. Daar had ik geen zin in. Na het koolhydraatarme dieet ben ik gewoon normaal gaan doen. Hiermee viel ik blijvend 15 kilo af.

Uiteraard heb ik ook andere hobby’s dan alleen koken. Ik wandel graag,ik lees graag en ik heb het schrijven ontdekt. Ik verslind echt boeken. Wandelen plan ik in mijn dag. Uiteraard moet onze Puck er ook uit. Maar ik sla geen wandeling over. Ik heb onlangs mijn doel bijgesteld in mijn stappen. Ik houd ervan om wel een beetje uitgedaagd te worden.

Uit Eten gaan, kan je dat een hobby noemen?? Nou ja, ik doe het gewoon. Je heerlijk laten verwennen in een restaurant vind ik wel echt een feestje! ⁠En natuurlijk leuke dingen doen met mijn gezin, lekker s avonds een gezelschapsspelletje kun jij mij heel blij mee maken. Of samen een stukje fietsen of door Nederland reizen met de trein.

Ik heb onlangs een boek geschreven met de naam “Schijnwereld” waarin ik beschrijf hoe ik als meisje zijnde probeerde te overleven vanuit een achtergrond van armoede, mishandeling, te overleven vanuit een achtergrond van armoede, mishandeling, incest en het verlies van mijn moeder.

Mijn boek kun je bestellen door HIER te klikken.

 

Inge Witjes